قوانین فرودگاه استانبول را باید همه مسافرانی که قصد تردد از این فرودگاه را دارند، قبل از ورود به فرودگاه بدانند. فاز اول فرودگاه استانبول که بزرگترین پروژه زیرساختی در تاریخ جمهوری ترکیه است در ۲۹ اکتبر ۲۰۱۸ افتتاح شد و از ۶ آوریل ۲۰۱۹ به صورت کامل به بهره برداری رسیده است.
این فرودگاه جدید که حدود ۷۶.۵ میلیون متر مربع مساحت دارد، یکی از بزرگترین فرودگاههای جهان محسوب میشود.
رعایت قوانین فرودگاه استانبول همچون قوانین و مقررات سایر فرودگاههای جهان برای همه مسافرانی که قصد تردد از این فرودگاه را دارند، کاملا الزامی است و مسافران باید قبل از حضور در فرودگاه از این قوانین و مقررات مطلع باشند تا در زمان حضور در فرودگاه همراه داشتن وسایل ممنوعه و یا عدم رعایت سایر قوانین مانعی برای سفر آنها نشود.
اگر قصد سفر هوایی به شهر افسانهای استانبول را دارید و یا در مسیر سفر خود به سایر کشورهای جهان قرار است چند ساعتی را در فرودگاه استانبول توقف کنید، رعایت قوانین فرودگاه برای شما هم الزامی است.
فرودگاه بزرگ استانبول کجاست؟
فرودگاه استانبول به عنوان یکی از شلوغ ترین فرودگاههای جهان در سال ۲۰۱۹ به صورت رسمی فعالیت خود را آغاز کرده و در مدت کوتاهی میزبان پروازهای متعددی از کشورهای مختلف جهان بوده است.
پیش بینی میشود تا چند سال آینده بیش از ۲۰۰ میلیون نفر در سال از این فرودگاه برای تردد استفاده کنند، فرودگاه بزرگ استانبول یکی از بزرگترین فرودگاههای منطقه آسیا، اروپا و آفریقا است که به تازگی در شهر استانبول در منطقه آسیایی این شهر به بهره برداری رسیده و از آن به عنوان بزرگترین پروژه جمهوری ترکیه یاد میشود.
این فرودگاه بین المللی حدود ۴۰ کیلومتر با میدان معروف تکسیم در شهر استانبول فاصله دارد. این فرودگاه با طراحی منحصر به فرد و معماری بسیار جذابی که دارد در سال گذشته موفق شد جایزه “نوآوری برجسته” و جایزه ویژه نشریه گردشگری را هم از آن خود کند تا از همین ابتدای راه به عنوان یکی از پرافتخارترین فرودگاههای جهان شناخته شود.
در این فرودگاه به رعایت قوانین و مقررات اهمیت زیادی داده میشود و مسافران باید برای آغاز سفری راحت به تمامی قوانین فرودگاه استانبول در زمان حضور در این فرودگاه بین المللی احترام بگذارند.
قوانین فرودگاه استانبول
قوانین فرودگاه استانبول در زمینه حمل بار، ورود وسایل خطرناک به فضای ترمینالها و حمل سلاح بسیار سخت گیرانه است و افرادی که قصد تردد از این فرودگاه را دارند باید قبل از ورود به این مجموعه قوانین و مقررات آن را به دقت مطالعه کنند تا در زمان حضور در فرودگاه به دلیل همراه داشتن اضافه بار یا وسایل ممنوعه از پرواز جا نمانند.
دسترسی به این فرودگاه با وسایل نقلیه عمومی همچون مترو، اتوبوس و تاکسی بسیار راحت است، همچنین مسافران میتوانند از خودرو شخصی برای حضور در فرودگاه استفاده کنند.
در هر صورت مسافران برای پروازهای داخلی ترکیه باید ۲ ساعت قبل از پرواز و برای پروازهای خارجی ۳ ساعت قبل از زمان پرواز در فرودگاه حاضر باشند، این موضوع یکی از مهمترین قوانین فرودگاه استانبول است که در اغلب فرودگاههای جهان هم رعایت میشود و مسافرانی که به هر دلیلی با تاخیر به فرودگاه برسند باید تا پرواز بعدی در فرودگاه منتظر بمانند.
زیرا بعد از بسته شدن گیت پرواز در فرودگاه استانبول به مسافران تحت هیچ شرایطی اجازه سوار شدن به هواپیما داده نمیشود. همچنین مسافران باید در زمان حضور در فرودگاه استانبول حتما گذرنامه و بلیط پرواز خود را برای ورود به سالن فرودگاه در دسترس داشته باشند.
قوانین لوازم همراه مسافر در فرودگاه استانبول چیست؟
یکی از مهمترین قوانین فرودگاه استانبول که مسافران باید از آن اطلاع داشته باشند، قوانین مربوط به وسایل و لوازم همراه مسافر است که در آن به صورت دقیق فهرستی از لوازم ممنوعه و لوازمی که ورود آنها به پرواز مجاز نیست را ذکر کردهاند.
طبق قوانین فرودگاه استانبول مسافران اجازه حمل اسلحه به داخل فرودگاه را ندارند و حمل برخی وسایل و لوازم همچون سیگار و تنباکو هم با محدودیتهای خاصی روبرو است.
همچنین مسافران اجازه حمل برخی وسایل و داروها را به داخل هواپیما ندارند و باید حتما قبل از سوار شدن به هواپیما این لوازم را به قسمت بار هواپیما تحویل دهند.
به صورت کلی مقررات مربوط به لوازم همراه مسافر و قوانین فرودگاه استانبول در این مورد به شرح زیر است:
- مسافران اجازه دارند در کیف دستی خود فقط یک ظرف کوچک مایعات با حجم حداکثر ۱۰۰ میلی لیتر را حمل کنند.
- طبق قوانین فرودگاه استانبول حمل انواع پاوربانک و لوازم شارژ موبایل به داخل پرواز در کیف دستی مسافران مجاز است.
- حمل مایعات با حجم بیش از ۱۰۰ میلی لیتر فقط در چمدان مجاز است ولی مسافران باید قبل از حضور در فرودگاه استانبول حتما شیشههای مربوط به عطر و یا سایر مایعات را به خوبی بسته بندی کنند تا فضای چمدان در اثر جا به جایی خیس نشود.
- حمل انواع فندک، کبریت، چاقو و قیچی با تیغههای بیش از ۶ سانتی متر به داخل پرواز ممنوع است و مسافران باید این لوازم را داخل چمدان به قسمت بار پرواز تحویل دهند.
- حمل انواع داروی مایع، غذای کودک و غذاهای فاسد شدنی به داخل پرواز در ظرفی با حجم کمتر از ۱۰۰ میلی لیتر به داخل پرواز پس از بررسی پرسنل پرواز مجاز است.
- حمل انواع مواد آتش زا و محترقه به داخل هواپیما ممنوع است و به مسافران اجازه حمل این وسایل در قسمت بار هواپیما هم داده نمیشود.
- اگر مسافران مایعات بیش از ۱۰۰ میلی لیتر همچون عطر، دارو و یا سایر مایعات را در ساک دستی خود داشته باشند در زمان کنترل از آنها تحویل میگیرند و در سطل زباله میاندازند.
- حمل کیسههای مخصوص یخ در داخل چمدان و یا ساک دستی مسافر در صورتی که مایعی در آن نباشد با تشخیص ماموران فرودگاه استانبول مجاز است.
- در صورت داشتن مجوز مخصوص از سازمان محیط زیست و جنگلداری ترکیه ورود تعداد محدودی سلاح گرم و مهمات همراه مسافران به فرودگاه استانبول مجاز است.
قوانین وسایل ممنوعه در فرودگاه استانبول
قوانین وسایل ممنوعه در فرودگاه استانبول یکی از مهمترین نکاتی است که مسافران باید حتما با دقت خاصی این قوانین را قبل از ورود به فرودگاه مطالعه کنند و موارد ممنوعه را رعایت نمایند.
حمل برخی وسایل در داخل کابین هواپیما و یا حتی در بار مسافر ممنوع است، مسافران باید لیست وسایل ممنوعه در پروازهای فرودگاه استانبول را به صورت دقیق در سایت این فرودگاه مشاهده نمایند.
لیست وسایل ممنوعه در پروازهای فرودگاه استانبول مطابق قوانین بین المللی در صنعت هوانوردی تدوین شده است، مسافرانی که این وسایل را همراه خود داشته باشند تا زمانی که وسایل ممنوعه را تحویل ندهند، اجازه ورود به فرودگاه و سوار شدن به هواپیما را ندارند.
حمل مواد غذایی خاص همچون برنج، برخی غلات، انواع آرد و مواردی از این دست به دلیل احتمال انتقال آفتها و حشرات در اغلب شرکتهای هواپیمایی ممنوع است و به همین دلیل از ورود این وسایل به فرودگاه استانبول هم جلوگیری میشود.
قوانین گیت کنترل فرودگاه استانبول
همه افرادی که به عنوان مسافر یا همراه مسافر قصد ورود به فرودگاه استانبول را دارند، باید از گیت بازرسی این فرودگاه عبور کنند و وسایل همراه خود را باید حتما در دستگاه ایکس ری این فرودگاه قرار دهند تا توسط ماموران فرودگاه کنترل و در صورت مجاز بودن وسایل اجازه ورود به سالن اصلی فرودگاه و سوار شدن به هواپیما را دارند.
قوانین گیت کنترل فرودگاه استانبول بسیار سخت گیرانه است و ماموران این گیت هر گونه لوازم غیرمجاز را که همراه مسافر باشد، بدون هیچ گونه ارفاقی در سطل زباله کنار گیت میاندازند. بنابراین حتما قوانین فرودگاه استانبول را در این زمینه رعایت کنید و از حمل وسایل غیرمجاز در ساک دستی خود در هنگام ورود به هواپیما خودداری نمایید.
مهمترین نکات در زمان عبور از گیت کنترل فرودگاه استانبول عبارتند از:
- برای اینکه در صف گیت کنترل پرواز فرودگاه استانبول خیلی معطل نشوید، حتما جیبهای خود را از قبل خالی کنید و تمام وسایل خود را در سینیهای مخصوص برای بازرسی در دستگاه ایکس ری قرار دهید.
- کت، پالتو، کمربند و ژاکت خود را از قبل در بیاورید و در داخل دستگاه بگذارید تا در صف بازرسی کمتر معطل شوید.
- حتما در زمان گذاشتن وسایل خود در دستگاه ایکس ری لوازمی همچون کامپیوتر، لپ تاپ، تبلت و دوربین خود را از کیف مخصوص این لوازم خارج کنید و سپس در دستگاه ایکس ری قرار دهید.
- طبق قوانین فرودگاه استانبول نیازی به عبور کودکان زیر ۱۲ سال و خانمهای باردار از دستگاه کنترل اشعه ایکس نیست و فقط باید وسایل همراه آنها مورد بازرسی قرار بگیرد.
- عبور مسافران معلول و سالخورده که توانایی ایستادن در صفهای طولانی کنترل را ندارند هم در فرودگاه استانبول مجاز است و آنها مجبور به انتظار در صف پاسپورت هم نیستند.
قوانین لوازم ممنوعه در ساک دستی مسافران فرودگاه استانبول چیست؟
طبق قوانین فرودگاه استانبول هر مسافر اجازه دارد یک ساک دستی به وزن تقریبی ۴ تا ۶ کیلوگرم را همراه خود به داخل کابین هواپیما ببرد، البته حمل برخی لوازم در ساک دستی به داخل کابین هواپیما محدودیتهایی دارد که مسافران باید این موارد را به دقت رعایت نمایند، زیرا در صورت عدم رعایت قوانین، لوازم غیر مجاز همراه مسافران را ماموران فرودگاه استانبول به داخل سطل زباله میاندازند و به هیچ وجه اجازه حمل لوازم را به داخل هواپیما نمیدهند.
قوانین لوازم مجاز در ساک دستی مسافران در فرودگاه استانبول به شرح زیر است:
- هر مسافر اجازه دارد فقط تا حجم ۱۰ میلی لیتر مایعات، ژلها، کرمها، اسپریهای خوشبو کننده و سایر مایعات را در داخل ساک دستی خود به داخل هواپیما ببرد.
- همچنین مسافران اجازه دارند، مایعاتی از قبیل غذای کودک و دارو را تا حجم ۱۰۰ میلی لیتر را در داخل یک کیسه مخصوص به داخل هواپیما ببرند.
- هر مسافر اجازه حمل یک فندک برای خود را در ساک دستی یا در جیب کت خود دارد ولی حمل فندک در داخل چمدان غیرمجاز است.
- ورود انواع دارو برای استفاده شخصی مسافر با نسخه رسمی از پزشک به فرودگاه مجاز است و فقط ورود داروهای کدئین دار و مواد روان گردان ممنوع است.
- حتما وسایل گرانبهای خود از قبیل طلا، جواهرات را در کیف دستی خود قرار دهید زیرا فرودگاه استانبول مسئولیتی در قبال گم شدن وسایل ارزشمند شما در صورت وجود آنها در چمدان نخواهد داشت.
قوانین حمل دخانیات در فرودگاه استانبول چیست؟
طبق قوانین فرودگاه استانبول استعمال دخانیات در این فرودگاه فقط در منطقه سه این مجموعه مجاز است و مسافران اجازه کشیدن سیگار در سایر بخشهای فرودگاه را ندارند. تنها مسافران بالای ۱۸ اجازه حمل سیگار و تنباکو در فرودگاه استانبول را دارند، قوانین حمل انواع سیگار و تنباکو در فرودگاه استانبول به شرح زیر است:
- ۶۰۰ نخ سیگار
- ۵۰ نخ سیگار برگ
- ۱۰۰ نخ سیگاریلو (Cigarillo)، وزن هر کدام نباید بیش از ۳ گرم باشد.
- ۲۵۰ گرم تنباکو با ۲۰۰ کاغذ سیگار
- ۲۵۰ گرم تنباکو پیپ
آیا ورود حیوان خانگی به فرودگاه استانبول مجاز است؟
ورود و حمل حیوان خنگی در فرودگاه استانبول مطابق قوانین صنعت هوانوردی با شرایط خاصی مجاز است. مسافرانی که در زمان سفر به ترکیه حیوان خانگی همراه خود دارند باید حتما از قبل مجوزهای مربوط به سلامت حیوان خود را دریافت کرده باشند تا در هنگام حضور در فرودگاه بدون معطلی و مشکل بتوانند با حیوان خانگی خود سوار هواپیما شوند.
حمل حیوانات خانگی در ایرلاینهای مختلف قوانین خاص خود را دارد ولی مسافران برای ورود به فرودگاه استانبول با حیوان خانگی باید حتما حیوان را در داخل یک محفظه مخصوص قرار دهند.
محفظه مخصوص حیوان خانگی باید در زمان سوار شدن به هواپیما به قسمت بار تحویل داده شود و ورود حیوانات خانگی به داخل پرواز اغلب ایرلاینها غیر مجاز است.
شناسنامه حیوان، مدارک واکسیناسیون، تکمیل فرم مخصوص، مدارک مربوط به انگل شناسی و گواهی تیتر هاری معتبر از جمله مدارکی است که برای حمل انواع حیوانات خانگی و پرندهها مسافران در زمان حضور در فرودگاه استانبول باید همراه خود داشته باشند و قوانین فرودگاه استانبول را در این موضوع به دقت رعایت نمایند.
قوانین حمل ارز در فرودگاه استانبول چیست؟
مسافران در زمان ورود به فرودگاه استانبول محدودیتی در مورد ارز همراه خود ندارند ولی باید در هنگام ورود به فرودگاه میزان ارز خارجی همراه خود را در پاسپورتشان ثبت کنند تا در زمان خروج مشکلی از این بابت برای آنها ایجاد نشود.
همچنین طبق قوانین کشور ترکیه مسافران در هنگام خروج از این کشور اجازه حمل حداکثر ۵ هزار دلار آمریکا را به صورت نقدی همراه خود دارند. اگر شما می خواهید بیش از ۵ هزار دلار یا معادل آن از سایر ارزها از کشور ترکیه خارج کنید، طبق قوانین فرودگاه استانبول باید آن را در هنگام خروج در پاسپورت خود به عنوان یک فرد خارجی ثبت نمایید.